Kies voor circulair

Kies voor Rockcycle en lever een bijdrage aan de circulaire economie. In de bouwbranche en de industrie wordt steeds vaker bewust gekozen voor natuurlijke materialen en processen met een minimale impact op de omgeving.

Maak gebruik van Rockcycle bij de renovatie of sloop van jouw project en draag bij aan een beter milieu. Door vermindering van afval én een verlaging van het primair grondstofverbruik.

‘Waste no more’
Rockcycle biedt professionele ondersteuning bij de inzameling en verwerking van ROCKWOOL steenwolresten. In samenwerking met Renewi, expert op het gebied van inzameling, verwerking en recycling van restmaterialen. 

Renewi ziet afval als kans. Met hun jarenlange kennis en ervaring, gecombineerd met innovatie en de nieuwste technologie, zetten ze afval weer om tot bruikbare materialen. Op die manier winnen we uit het afval van vandaag de grondstoffen van morgen. 

Neem vrijblijvend contact op!

Duurzame grondstof
0

Elk jaar produceert de aarde 38.000 keer meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van rotswol gebruikt.

Recycleerbare grondstof
0

Onze rotswol producten bestaan voor tot wel 50% uit gerecycleerde materialen.

Met Rockcycle investeren we samen met jou in een betere en duurzame toekomst voor volgende generaties

Veelgestelde vragen

Rockcycle

1. Welke partner is aangeschakeld bij Rockcycle?

Rockcycle biedt professionele ondersteuning bij de inzameling en verwerking van ROCKWOOL, Rockfon en Rockpanel rotswolresten in samenwerking met Renewi, expert op het gebied van inzameling, verwerking en recyclage van restmaterialen. Met het credo ‘Waste no more’ ziet Renewi afval niet als restproduct, maar juist als waardevol begin van een nieuwe cyclus. Samen hebben wij een retoursysteem ontwikkeld, waarbij met behulp van containers ROCKWOOL, Rockfon en Rockpanel rotswolresten worden gescheiden van overig afval, verzameld, opgehaald, gecontroleerd en ter recyclage bij ROCKWOOL worden afgeleverd. Zo kan het materiaal worden hergebruikt als secundaire grondstof voor de productie van nieuwe hoogwaardige ROCKWOOL rotswolproducten.

2. Met wie kan ik het beste contact opnemen als ik vragen heb over Rockcycle?

Renewi verzorgt zowel de logistiek als de administratie voor Rockcycle en is daarom het centrale aanspreekpunt wanneer je meer wilt weten of gebruik wilt maken van deze service.

Renewi
E rockcycle@renewi.com
T 011 561 773

Voor algemene vragen over ROCKWOOL, circulariteit en de standaardtarieven van Rockcycle kun je contact opnemen met onze Customer Service

3. Hoe lang op voorhand dient de Rockcycle Service aangevraagd te worden?

In verband met de order intake en planning adviseren we je aanvraag te doen minimaal 3 werkdagen voordat de ROCKWOOL rotswol opgehaald dient te worden.

4. Welke producten kunnen opgehaald worden met Rockcycle?

Enkel ROCKWOOL rotswolproducten. ROCKWOOL isolatie (algemene bouw & plat dak isolatie) en Rockfon plafond- en wandpanelen mogen gemixt aangeleverd worden. Rockpanel gevelbekleding en ROCKWOOL technische isolatie dienen gescheiden aangeleverd te worden in aparte containers.

Voor de recyclage van ROCKWOOL rotswol is het van belang dat de kwaliteit voldoet aan de voorwaarden voor verwerking in de recyclagefabriek. Hiervoor zijn acceptatievoorwaarden opgesteld.

5. Is het mogelijk om ook ander bouwafval te laten inzamelen?

Wil je behalve ROCKWOOL rotswolresten ook ander bouwafval meegeven? Deze afvalstroom valt dan buiten het Rockcycle programma. Je kunt gerust met Renewi contact opnemen om te bespreken welk afval ze nog meer kunnen inzamelen.

6. Wat zijn de kosten per inzamelunit en wat is inclusief?

Vul het aanvraagformulier in voor een offerte op maat.

De kosten zijn inclusief:

  • Het plaatsen van de container(s)
  • Twee weken huur
  • Afvoer of wisseling
  • Transport
  • Recyclage van de rotswol in de recyclagefabriek van ROCKWOOL in Roermond (NL)
7. Waarom gebruik maken van Rockcycle?

Door te kiezen voor Rockcycle kun je eenvoudig een bijdragen leveren aan de circulaire economie. Dit is belangrijk omdat ook in de bouwbranche en de industrie steeds vaker een bewuste keuze wordt gemaakt voor het gebruik van natuurlijke materialen en processen met een minimale impact op de omgeving.

Bovendien draag je bij aan een beter milieu door een vermindering van afval en een verlaging van het primair grondstofverbruik. In de recyclagefabriek worden rotswolresten tot briketten geperst, om vervolgens te worden hergebruikt als secundaire grondstof voor nieuwe hoogwaardige producten van rotswol. Dit resulteert in minder gebruik van nieuwe grondstoffen.

Lees meer over de circulariteit van rotswol

Video thumbnail 7sos landing pages

ROCKWOOL: van nature circulair

Wij vinden het belangrijk om de grondstoffen van onze planeet, zoals steen, beter te gebruiken. Rotswol is een duurzaam materiaal: het wordt duurzaam geproduceerd, is gemaakt van duurzame grondstoffen en draagt zijn steentje bij aan het creëren van duurzame gebouwen. Dankzij onze recycleerbare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Circulariteit