Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om energie te besparen en zowel het thermisch als het akoestisch comfort in huis te vergroten. Veel woningen die tussen 1920 en 1976 zijn gebouwd hebben een niet-geïsoleerde spouwmuur. Het isoleren van de spouw met Rockfit rotswolisolatie heeft direct effect. Ook voor de vliesgevel, waar het esthetisch aspect nog belangrijker is, biedt het Rockfit assortiment een isolatie-oplossing. Goede isolatie van vliesgevels bevordert de thermische en akoestische prestaties van het gebouw. 

De nieuwe generatie Rockfit
Maak kennis met de nieuwe generatie Rockfit spouwmuurisolatie: licht, stevig, circulair!
Lees meer

Producten

Welke isolatie is geschikt voor het isoleren van spouwmuren en vliesgevels? ROCKWOOL biedt verschillende producten met diverse eigenschappen. Bekijk de producten die geschikt zijn voor het isoleren van een spouwmuur of vliesgevel.

Veelgestelde vragen

Spouwmuur

Welke isolatiedikte is er nodig voor een U-waarde van 0,24 W/m².K?

Voor een traditionele spouwmuuropbouw kan volstaan worden met een isolatiedikte van 100 mm Rockfit Premium silver. Voor andere producten en enkele andere constructiesamenstellingen kunt u de benodigde isolatiedikte raadplegen in de technische fiches van de Rockfit producten of in de prijslijst.

Wanneer is de luchtspouw niet- of zwak geventileerd?

Het oppervlak van ventilatieopeningen per meter gevel is bepalend. Tot 500 mm² aan oppervlak ventilatieopeningen per meter gevel is de luchtspouw niet-geventileerd. Van 500 tot 1.500 mm² is de luchtspouw zwak geventileerd en bij meer dan 1.500 mm² sterk geventileerd. 

Open stootvoegen bestemd voor afvoer van doorgeslagen regenwater worden niet als ventilatieopeningen beschouwd.

Wat is de minimale breedte van de luchtspouw?

Bij de toepassing van een niet-of zwak geventileerde luchtspouw dient de effectieve breedte minimaal 20 mm te zijn in verband met de gehanteerde R-waarde van de luchtspouw in de thermische berekeningen.