Op ons kun je bouwen

Heb je behoefte aan technisch advies of ondersteuning bij een project? Wij helpen je graag op weg! Op onze website staan diverse tools en downloads ter beschikking, zoals de Bestekservice, de BIM Solution Finder en spouwdetails. Heb je een specifieke vraag, dan is onze afdeling Customer Service het eerste aanspreekpunt. Zij denken in een vroeg stadium mee om onaangename verrassingen in de bestek- of uitvoeringsfase te voorkomen. 

Dit moet je weten over spouwmuurisolatie

FAQ

Spouwmuur

Welke isolatiedikte is er nodig voor een U-waarde van 0,24 W/m².K?

Voor een traditionele spouwmuuropbouw kan volstaan worden met een isolatiedikte van 100 mm Rockfit Premium silver. Voor andere producten en enkele andere constructiesamenstellingen kunt u de benodigde isolatiedikte raadplegen in de technische fiches van de Rockfit producten of in de prijslijst.

Wanneer is de luchtspouw niet- of zwak geventileerd?

Het oppervlak van ventilatieopeningen per meter gevel is bepalend. Tot 500 mm² aan oppervlak ventilatieopeningen per meter gevel is de luchtspouw niet-geventileerd. Van 500 tot 1.500 mm² is de luchtspouw zwak geventileerd en bij meer dan 1.500 mm² sterk geventileerd. 

Open stootvoegen bestemd voor afvoer van doorgeslagen regenwater worden niet als ventilatieopeningen beschouwd.

Wat is de minimale breedte van de luchtspouw?

Bij de toepassing van een niet-of zwak geventileerde luchtspouw dient de effectieve breedte minimaal 20 mm te zijn in verband met de gehanteerde R-waarde van de luchtspouw in de thermische berekeningen.