Kleinere ecologische voetafdruk

De nieuwe generatie Rockfit gebruikt minder grondstoffen, is zeer circulair en heeft een zeer lange levensduur. De nieuwe Rockfit producten gebruiken minder primaire en secundaire grondstoffen, terwijl de uitstekende thermische prestaties behouden blijven. De levensduur blijft 75 jaar. ROCKWOOL producten zijn volledig recycleerbaar en herbruikbaar met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit. 

new generation Rockfit, introduction, cavity slabs, spouw, baby, carbon footprint

De lichtere generatie

De nieuwe generatie spouwplaten is stevig, flexibel en licht. De spouwplaten zijn lichter - gemiddeld 20% - maar behouden hun uitstekende thermische prestaties en stevigheid. Dankzij hun lagere gewicht zijn de nieuwe Rockfit platen zeer gemakkelijk en snel aan te brengen en eenvoudig op maat te snijden. Dankzij de veerkrachtige vezelstructuur sluiten de spouwplaten naadloos aan. Koudebruggen worden zo voorkomen en er wordt een constante isolatiewaarde geleverd.

new generation Rockfit, introduction, cavity slabs, spouw, baby, lightness

25 Jaar garantie

ROCKWOOL staat voor een uitstekende productkwaliteit. Daarom bieden wij 25 jaar garantie op de Rockfit producten. De Rockfit 25 spouwgarantie kan aangevraagd worden door de aannemer. Voortaan meld je een project nog makkelijker aan voor de unieke spouwgarantie met de nieuwe ROCKWOOL Bouwwijzer

new generation Rockfit, introduction, cavity slabs, spouw, baby, warranty, 25 years
Download de nieuwe spouwbrochure

In de Brochure "Isolatie voor spouwmuren" lees je meer over onze vernieuwde Rockfit producten en de voordelen van ROCKWOOL rotswol voor deze specifieke toepassing. 

Mockup, brochure, spouwbrochure, nieuwe generatie, nl

Dit moet je weten over spouwmuurisolatie

FAQ

Spouwmuur

Welke isolatiedikte is er nodig voor een U-waarde van 0,24 W/m².K?

Voor een traditionele spouwmuuropbouw kan volstaan worden met een isolatiedikte van 100 mm Rockfit Premium silver. Voor andere producten en enkele andere constructiesamenstellingen kunt u de benodigde isolatiedikte raadplegen in de technische fiches van de Rockfit producten of in de prijslijst.

Wanneer is de luchtspouw niet- of zwak geventileerd?

Het oppervlak van ventilatieopeningen per meter gevel is bepalend. Tot 500 mm² aan oppervlak ventilatieopeningen per meter gevel is de luchtspouw niet-geventileerd. Van 500 tot 1.500 mm² is de luchtspouw zwak geventileerd en bij meer dan 1.500 mm² sterk geventileerd. 

Open stootvoegen bestemd voor afvoer van doorgeslagen regenwater worden niet als ventilatieopeningen beschouwd.

Wat is de minimale breedte van de luchtspouw?

Bij de toepassing van een niet-of zwak geventileerde luchtspouw dient de effectieve breedte minimaal 20 mm te zijn in verband met de gehanteerde R-waarde van de luchtspouw in de thermische berekeningen.